søndag 30. september 2007

Unges forhold til internett

Leste en artikkel på digi.no om en finsk elev som ble dømt for ærekrenkelse og ble nødt til å betale oppreisning til læreren sin for å ha lagt ut en video av lærerens karaokesynging på youtube.

Jeg tror at det å legge ut videoer og bilder på nettet er blitt så vanlig for dagens unge at man rett og slett ikke tenker seg helt om før en har lagt det ut på nettet. Vi i skolen er nødt til å ta de unges forhold til den etiske og moralske siden ved bruk av internett mer alvorlig. I tillegg så tror jeg at vi er flinke til å tro at dette først blir et problem lenger opp i skolen, når det faktiskt er noe som vi bør ta opp allerede på første trinn. Youtube og andre lignende nettsteder er noe som i større grad blir en del av hverdagen og ikke bare noe som "store barna " er interresert av. Senest her om dagen snakket jeg med en elev som går på første trinn om en morsom film han hadde sett på youtube..

1 kommentar:

Thomas sa...

IKT gir nye medier og muligheter. Vi må lære oss å leve med de nye uttrykkene. Skolen har selvfølgelig oppdrageransvar her samtidig som omgang med multimediale uttrykk kan stimulere faglig læring – i tillegg til å bygge IKT-kompetanse.